Novosti

Adam i mokka "dižu" Opel

Adam i mokka "dižu" Opel
Adam i mokka "dižu" Opel

BEOGRAD/MINHEN - Opelovi modeli "adam" i "mokka" donijeli su ovoj automobilskoj kompaniji osvježenje i zamajac na tržištu, pa je ostvaren značajan napredak na njemačkom tržištu i tokom samog maja, ali i u cjelokupnom petomjesečnom periodu ove godine.

Opel je ponovo ostvario značajan napredak na njemačkom tržištu putničkih automobila u prošlom mjesecu, zabilježivši ukupno 21.040 novih registracija, devet odsto više nego u maju prethodne godine.

Sa ovim rezultatom Opel je postigao znatno veći uspjeh od rezultata cjelokupnog tržišta koje je ostvarilo rast od pet posto.

Prema preliminarnim podacima, Opel je povećao svoj udio na tržištu na 7,7 posto u maju, što je rast od 0,3 procentna poena u poređenju sa istim periodom prethodne godine.

Za prvih pet mjeseci ove godine, Opel je uspio da poveća svoje tržišno učešće na 7,2 procenta u poređenju sa 7,0 posto koliko je imao u istom periodu prethodne godine.

  Kompaktni "mokka" SUV je bio broj jedan u SUV segmentu u maju, kao i u prvih pet mjeseci godine. S druge strane, i već etablirani modeli u Opelovom portfoliju, poput "korse" i "zafira" našli su se na vodećim pozicijama u svojim kategorijama.

Opelova "korsa", koja postiže uspjehe na tržištu već osam godina, bila je broj jedan u segmentu malih automobila u maju, dok je model "zafira" držala poziciju broj dva u segmenu u maju, tako i ukupno u prvih pet mjeseci ove godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije