Novosti

Alfa Romeo Giulia razvijena za samo 2,5 godine

Alfa Romeo Giulia razvijena za samo 2,5 godine
Alfa Romeo Giulia razvijena za samo 2,5 godine

Automobilska javnost sa nestrpljenjem je iščekivla novu Alfinu limuzinu. Iako je Giulia zvanično predstavljena krajem juna, italijanski proizvođač još uvijek nije otkrio sve detalje u vezi sa ovim modelom.

Više informacija o ovom modelu biće poznato u septembru, kada će Giulia biti izložena na auto-salonu u Frankfurtu.

U međuvremenu, glavni inženjer zadužen za razvoj novog Alfinog modela, Filip Krif, iznio je neke zanimljive detalje o ovom automobilu.

U razgovoru za Car Magazine, Krif je otkrio da je nova Giulia razvijena za samo dvije i po godine što je čak i za današnje standarde, kada se promjene u auto-industriji odigravaju munjevito, kratak vremenski rok.

"Ako pitate bilo kojeg proizvođača automobila da li je moguće napraviti novi model za tako kratko vrijeme, svako će vam reći da je to nemoguće. Svuda u svijetu standardi industrije zahtijevaju 4-5 godina. Ipak, mi smo uspjeli za dvije i po", kaže Krif.

On je kazao da je prilikom konstruisanja jedan od važnih kriterijuma bio odnos mase i snage. Zadatak je bio da masa top verzije - Quadrifoglio Verde (QV), bude oko 1.500 kg.

"Komponente sistema oslanjanja su od aluminijuma, motori su od aluminijuma, paneli vrata i blatobrani su kompletno izrađeni od aluminijuma, a poklopac prtljažnika i krov na modelu QV su od ugljeničnih vlakana", otkriva glavni inženjer kako su uspjeli da postignu zadatu masu.

Krif, koji je radio kao inženjer i za Ferrari, tvrdi da je Giulia "fantastična u vožnji" da je "upravljanje precizno", a automobil "veoma brz, okretan i stabilan".

Kada je riječ o pogonskim jedinicama, on je rekao da će kompletna paleta motora biti prikazana na sajmu u Frankfurtu, prenose beogradski mediji.

Filip Krif je na kraju istakao da je specijalno dizajniran prednji spliter veoma bitan za cjelokupnu aerodinamiku vozila jer povećava silu prijanjanja, "downforce", u krivinama.
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije