Novosti

Alfa Romeo noviteti na sajmu u Ženevi (FOTO)

Alfa Romeo noviteti na sajmu u Ženevi (FOTO)
Alfa Romeo noviteti na sajmu u Ženevi (FOTO)

Najiščekivaniji model godine sprema se za ulazak na tržište: počev od aprila, rezervacija novog modela Giulia biće moguća na svim tržištima područja Evrope, Bliskog istoka i Afrike, sa posebnom cijenom za svaku od zemalja.

Na svetskoj pretpremijeri, posjetioci Međunarodnog salona automobila u Ženevi imaće priliku da vide 4 verzije novog modela, koje će predstaviti bogatu paletu na početku prodaje, sa tri nivoa opreme (Giulia, Super i Quadrifoglio), šest novih motora: 150 ili 180 KS 2.2 dizel sa šestostepenim manualnim ili osmostepenim automatskim mjenjačem, 200KS 2,0-litarskog osmostepenim automatskim i 2,9 litarskim V6 BiTurbo benzincem sa 6stepenim menjačem.

Alfa Romeo Giulia

Nova Giulia se ističe svojim karakterističnim italijanskim dizajnom, sa nepogrešivim smislom za proporcije, jednostavnošću i superiornim kvalitetom završne obrade. U srcu ove automobilske kreacije nalazi se vozač i njegova želja za uživanjem u neponovljivom doživljaju vožnje.

Izbor pogona na zadnjoj osovini ne predstavlja samo ukazivanje poštovanja najautentičnijim korijenima legendarnog brenda Alfa Romeo: to je i tehničko rješenje koje pruža vrhunske performanse i nevjerovatnu zabavu. Još jedna bitna pojedinost modela Giulia jeste optimalna raspodjela težine na obje osovine, kao i sofisticirano vješanje (patent brenda Alfa Romeo) i najdirektnije upravljanje na tržištu.

Pored toga, Alfa Romeo Giulia kombinuje izvanredne performanse motora i upotrebu ultra-lakih materijala, kao što su ugljenična vlakna, aluminijum, kompozit aluminijuma i plastike, u cilju postizanja najboljeg odnosa težine i snage (koeficijent manji od 3 na verziji Quadrifoglio).

U skladu sa tradicijom brenda Alfa Romeo, nova Giulia nudi jedinstvena tehnička rješenja koja je čine liderom u svom segmentu. Neka od sofisticiranijih rješenja su Integrisani sistem kočenja (IBS) koji znatno skraćuje zaustavni put, kao i aktivno vješanje koje pruža izuzetnu udobnost.

Samo na verziji Quadrifoglio, tehnologija raspodjele obrtnog momenta (Torque Vectoring) pruža izvanrednu kontrolu stabilnosti, dok sistem Active Aero Splitter omogućava upravaljanje potisnom silom pri velikim brzinama.

U Ženevi će biti predstavljene 4 verzije: tri modela Giulia Super sa 180KS 2.2 litra dizel ili 200KS 2.0 litra benzinac, kao i jedna Giulia Quadrifoglio sa 510KS 2.9 litra V6 BiTurbo benzinac.

Konkretno, Giulia Super verzije imaju veoma kvalitetnu kožnu opremu sa kožnim sedištima i tablom , kombinovanom sa pravim drvetom, kao i 18-inčnim alu-felnama, 8,8-inčnim Connect Nav infotanment sistemom i ekskluzivnim aluminijumskim tasterima za mijenjanje brzina fiskiranim u središtu volana.

Izložena Giulia Quadrifoglio u Competioon Red boji je u sportskoj verziji sa 19-inčnim ultra lakim točkovima, karbonsko-keramičkim kočnicama i Sparco sjedištima sa spoljašnošću od karbonskog vlakna.

Nova Giulietta i novi Mito

Vijesti iz brenda Alfa Romeo ne završavaju se na željno iščekivanom modelu Giulia; zapravo, brend je doživio potpuni preobražaj.

Reflektori će biti upereni i u nove modele Giulietta i Mito, dva restilizovana modela koja dijele primjetnu porodičnu sličnost sa očaravajućim modelom Giulia, što se vidi po novom prednjem kraju na kome se nalaze unikatna rešetka hladnjaka i legendarni trolisni nos, vjerovatno jedan od najprepoznatljivijih i najslavnijih simbola u svijetu automobilizma.

Stil slova u nazivima Giulietta i Mito takođe upućuje na model Giulia, a oba automobila nose redizajnirani logo brenda Alfa Romeo.

Palete ova dva nova modela osmišljene su i optimizovane tako da kupci mogu brže i jednostavnije da odaberu verziju koja najbolje odgovara njihovim sklonostima i potrebama, i da je zatim prilagode dodatnom opremom i dodacima.

Nova Giulietta dolazi sa pregršt važnih inovacija, uključujući naglašeniji sportski karakter, kao i jedinstveni 1,6-litarski turbo dizel motor JTDm sa 120 KS, uparen sa inovativnim automatskim sistemom prenosa Alfa TCT, i nevjerovatno korisnim LIVE uslugama na sistemu Uconnect 6.5".

Nova Giulietta koja će na glavnim evropskim tržištima biti u prodaji od početka marta, u Ženevi je predstavljena u dvije verzije: verzija visokih performansi 240 KS Veloce 1750 Turbo Petrol i verzija 120 KS Super 1.6 JTDm, obje s automaskim TCT prenosom.

Eksterijer prve verzije je naročito upadljiv, zahvaljujući novim sportskim branicima sa crvenim detaljima, antracit boji, staklenom krovu, Brembo kočionim sistemom i novim 18-inčnim alu-felnama. Isti sportski pečat dat je i enterijeru, koji naglašavaju sportska sjedišta od kože i alkantare sa crvenim šavovima.

Pored verzije Giulietta Veloce, radoznali posjetioci moći će da se upoznaju i sa verzijom Super sa crvenim "kliještima", i novim 18-inčnim alu-felnama.

Isti sportski utisak odaje i na enterijeru, sa naglašenim sportskim kožnim sjedištima i Alcantara crvenim štepom i kožnim volanom.

Pored Giulietta Veloce verzije, posetioci će moći bliže da upoznaju Super verziju sa tobako kožnim sjedištima, novom tablom s mat finišom, 18inčnim aluminijumskim felnama, hromiranim spoljašnjim ramom i novim izduvnim sistemom.

Na svjetskoj pretpremijeri, novi Mito će takođe debitovati na štandu brenda Alfa Romeo, uz mnoštvo osvježenih detalja, ali i dalje pozicioniran kao mali sportski automobil sposoban da pridobije kupce koje privlače njegov italijanski stil i tehnička izvrsnost, za potpuni užitak u vožnji.

Međunarodni sajam automobila u Ženevi biće centralno mjesto za predstavljanje sportskije verzije u ovoj paleti - turbo benzinska verzija Veloce 1.4 MultiAir sa 170 KS i automatskim TCT prenosom - uz nova sporska sjedišta marke Sabelt tapacirana crnom tkaninom i Alcantara presvlakama.

Novi Mito biće dostupan širom Italije i Francuske počev od juna, a u ostalim zemljama od septembra meseca.

4C Coupe i 4C Spider

U centru pažnje naći će se i zanosni Alfa Romeo 4C, u verzijama Coupe i Spider, moderna ikona ovog brenda koja će predstaviti sportsku dušu utkanu u DNK brenda Alfa Romeo: optimalne performanse i izvanredna konstrukcija dizajnirani za vrhunsko uživanje u vožnji od koje zastaje dah.

Oba automobila opremljena su moćnim turbo motorom sa direktnim ubrizgavanjem, u cjelosti od aluminijuma, zapremine 1.750 cm kubnih sa dvostrukim sistemom varijabilnog pomjeranja ventila koji garantuje performanse u rangu superautomobila: maksimalna brzina od 258 km/h, ubrzanje od 0 do 100 km/h za 4,5 sekundi, 1,1 g bočnog ubrzanja i 1,25 g maksimalne sile kočenja.

Duh superautomobila vidi se i u odabiru ultra lakih materijala: ugljenična vlakna za školjku, aluminijum za prednji i zadnji dio rama šasije i SMC (kompozitni materijal niske gustine) za karoseriju.

Na švajcarskoj pozornici nastupiće modeli poput 4C Spider u sivoj Stromboli Grey boji, sa ugljeničnom oblogom zaštitnog luka kao i novim titanijumskim dvostrukim izduvnim sistemom od Akrapoviča.

Pored toga, za još malo stila, manju težinu i bolje performanse, automobil posjeduje polirane "žičane" felne (18 inča napred i 19 inča nazad), kao i eksterijerne komponente od ugljenika, kao što su bočni usisnici vazduha, prednji branik i bočni retrovizori.

I posljednje, ali ne i najmanje važno, tu su crvena kočiona kliješta, crvena kožna sportska sjedišta i kožni enterijer sa detaljima od ugljenika koji čine standardnu opremu kabrioleta izloženog u Ženevi.

Na štandu će takođe s ponosom biti predstavljen višestruko nagrađivani 4C Coupe u troslojnoj bijeloj Trofeo White boji sa krovom i elementima od ugljeničnih vlakana (kao što su bočni usisnici vazduha, prednji branik, bočni retrovizori i zadnji spojler), crnim kočionim kliještima, titanijumskim dvostrukim izduvnim sistemom od Akrapoviča i felnama na 5 šrafova, različitih veličina (18 inča naprijed i 19 inča nazad) sa poliranom završnom obradom.

Iznutra, posebna sportska sjedišta obložena kožom i crnim mikfrofiberom sa kontrastirajućim šavovima definitivno će privlačiti pažnju, a u ovom slučaju uparena su sa kožnim tapacirungom vrata i komandne table, kao i detaljima od ugljeničnih vlakana.

(NN/automagazin.rs)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije