Novosti

Aston Martin Valkyrie se već preprodaje?

Aston Martin Valkyrie se već preprodaje?
Foto: N.N. | Aston Martin Valkyrie se već preprodaje?

Poznato je da je investiranje u brze i skupe automobile odličan biznis. Bez obzira šta mi mislili o tome (a ne mislimo ništa dobro), radi se o prilično rasprostranjenoj praksi.

Sami proizvođači se bore da ovoj pojavi stanu na kraj, naročito kada su u pitanju vrlo ograničene serije automobila. Svi to rade na svoj način, potpisuju se ugovori, prate se oglasi, prijeti se oduzimanjem vozila i slično.

U posljednje vrijeme dešava se da kompletna serija nekog automobila bude rasprodata i prije početka proizvodnje, a da kupci za produkcijske slotove unaprijed isplate milione eura proizvođaču. Takav je slučaj sa Mercedes-AMG Project One ili hiperautomobilom Aston Martina Valkyrie.

Prema Classic Motors For Sale-u, upravo jedan slot za Aston Martin Valkyrie našao se u prodaji. Nikakvi detalji nijesu poznati jer se automobil prodaje po principu advokat-advokatu, ali možemo da pretpostavimo da će to biti značajno više od početne cijene za proizvodni slot od 2,75 miliona eura.

Ranije je prvi čovjek Aston Martina, Endi Palmer rekao da ako nekog identifikuju da radi preprodaju biće mu oduzet automobil i izgubiće priliku da kasnije kupi neki “specijal”.

Nije poznato da li su u britanskoj kompaniji preduzeli potrebne mjere kako bi utvrdili vjerodostojnost ovog oglasa, ali ako je istina taj čovjek i zaslužuje da mu se oduzme jedan od 150 automobila koji će biti proizvedeni.

(cgauto.me)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije