Novosti

Aston Martin Vantage GT12 Roadster

Aston Martin Vantage GT12 Roadster
Aston Martin Vantage GT12 Roadster

Aston Martin je još prošle godine predstavio Vantage GT12 Coupe, dok je promociju Roadster verzije održao sada na Goodwood Festivalu brzine u Velikoj Britaniji.

Vantage GT12 Roadster je kreacija odeljenja Q by Aston Martin, pri čemu se navodi da je u pitanju njihov "najekstremni roadster ikada", napravljen po narudžbini veoma specijalnog kupca. To znači da je napravljen samo jedan Vantage GT12 Roadster, dok je ranije pomenuti Vantage GT12 Coupe završio u garažama 100 srećnika.

Vantage GT12 Roadster između ostalog ima agresivan prednji dio sa redizajniranim branikom, haubu od ugljeničnih vlakana, upadljivi zadnji spojler, kao i 6,0 litarski V12 motor sa 600KS i 625 Nm obrtnog momenta. Mjenjač je sedmostepeni Sportshift III, a pogon je na zadnje točkove.

Treba pomenuti i modifikovano ogibljenje, titanium izduvni sistem, Brembo karbon-keramičke kočnice, 19-inčne točkove sa gumama 265/35 napred i 325/30 poazdi, kao i doteranu kabinu sa sportskim sedištima i volanom, kožom, alkantarom i ugljeničnim vlaknima.

Podaci o ubrzanju i najvećoj brzini nisu saopšteni, ali se očekuje da su brojke nešto lošije od Coupea koji od 0 do 100 km/h stiže za 3,7 sekunde, a najveća brzina mu iznosi 297 km/h.

Cijena nije saopštena, ali je sigurno značajno veća od 250.0000 funti koliko je koštao Vantage GT12 Coupe.

 (Auto.blog.rs)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije