Novosti

Audi A6 se proširio i pojačao za skoro 600 KS (FOTO)

Audi A6 se proširio i pojačao za skoro 600 KS (FOTO)
Audi A6 se proširio i pojačao za skoro 600 KS (FOTO)

Iako mu je peta godina Audijev A6 je još uvijek omiljen izbor brojnih tjunera.

A kad su karavani u pitanju njemački Prior Design jedini nudi opsežnu ponudu kojom svoj Audi A6 Avant možete bar vizualno približiti inače nedodirljivom RS6, pa čak i više od toga. Uz cijenu na upit Prior tako nudi tzv. wide kit putem kojeg će Audijeva 6-ica sprijeda dobiti osam, a odzada dodatnih deset centimetara u širini.

Agresivan izgled dolazi kao posljedica opsežnih promjena koje uključuju desetak stavki među kojima su one najznačajnije vezane uz odbojnike, blatobrane i pragove. Dodatno, tu su i krovni spojler te stražnji difuzor koji će zaokružiti utisak.

Karoserijsku doradu prati ugradnja 21-inčnih ratkapa sa deset krakova u mat finišu. Naravno, spuštanje vozila ugradnjom KW modula se podrazumijeva.

Kako sve ne bi ostalo na vizuelnom doživljaju agresivan izgled Audija moguće je opravdati tjuningom motora. Popularni 3.0 TDI nakon potrebnih zahvata razvija respektabilnih 302 kW411 KS i 807 Nm, što je plus od primijetnih 98 KS i 157 Nm.

Ukoliko imate RS6 verziju računajte na mogućnost da iz masivnog 4.0 TFSI V8 oslobodite dodatnih 110 KS i 130 Nm, odnosno ukupno 493 kW/670 KS i 830 Nm.

Ukoliko pak razmišljate o serijskom RS6 vrijedi reći kako Audi RS6 ima Performance verziju sa 605 KS koja 100 km/h hvata za nevjerojatnih 3,7 sekundi i postiže 305 km/h.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije