Novosti

Audi R8 ipak neće dobiti V6 motor

Audi R8 ipak neće dobiti V6 motor
Foto: N.N. | Audi R8 ipak neće dobiti V6 motor

U Audiju su odlučili da stave tačku na višemjesečne špekulacije medija pa su zvaničnom izjavom potvrdili da neće proizvoditi model R8 koji će pokretati V6 motor.

Priče o Audiju R8 koji bi u osnovnoj verziji bio u ponudi sa 2,9 litarskim biturbo V6 motorom su počele ubrzo nakon odluke Audija o povlačenju V8 opcije za R8 koja je donjeta 2015. godine.

Mnogi su bili uvjereni da će kompanija iz Ingolstadta (u trendu smanjenja radne zapremine i sve strožih normativa o emisiji izduvnih gasova) prazninu nastalu odlaskom V8 motora popuniti novim V6 motorom koji Porsche već nudi kao jednu od pogonskih opcija za Panameru.

Čak se spominjalo i da će novi motor u kombinaciji s Audijevim dvosjedom razvijati više od 500 konjskih snaga, što je šezdesetak konjskih snaga više od potencijala koji nudi u Panameri.

Na kraju od svega pomenutog neće biti ništa, jer je uoči Sajma automobila u Njujorku iz Audija stigla potvrda da će se R8 i dalje nuditi samo s V10 motorom, a prema riječima Petera Mertensa koji u Audiju obavlja funkciju direktora Odjeljena za istraživanje i razvoj, aktuelni R8 je i poslednji R8 jer u kompaniji ne planiraju razvoj i proizvodnju naredne generacije.

(Klix.ba / Motor1)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije