Novosti

Audi ima novitete u ponudi modela TT

Audi ima novitete u ponudi modela TT
Foto: Audi | Audi ima novitete u ponudi modela TT

Pomalo zaboravljeni Audijev sportak u novu modelsku godinu ulazi s još više šminke.

Već je dobra vijest za poklonike da TT uopšte ostaje u ponudi, a potom i da će navodno biti zadržana najzanimljivija TT RS izvedba s 400 KS i tehnološkim draguljem kojeg cijene i oni kojima Ingolstadt nije zanimljiva destinacija.

No stepenicu niža TTS izvedba dobiva Competition izdanje na koje bi mnogi mogli pasti.

Novosti nisu velike i idu u smjeru stila. Osim 20-inčnih feluga u sjajnom crnom finišu maleni Audi dobiva fiksno zadnje krilo, crvene čeljusti kočnica i dodatne oznake modela. Iznutra kupac bira između crvene kože i prošiva u sivoj boji, te smeđe kože s crvenim prošivima. Pogriješiti se jednostavno ne može, kao ni s odabirom ostale dekoracije dostupne bez doplate poput u crveno obarbanih ventilacijskih otvora.

A ispod poklopca je 2.0 TSI, sada s filtrom čestica i maksimalnih 306 KS i 400 Nm, odnosno 20 Nm više od prethodnika. Pogon je naravno quattro, mjenjač S tronic sa sedam stepeni prenosa, a potrošnja neznatno preko 7 litara po Audijevim specifikacijama.

Na 100 km/h stiže za 4,5 sekundi, dok Roadsteru treba 0,3 sekunde više. Oba su u pogledu maksimuma limitirana na 250 km/h. Coupe starta cijenom od 54.400 evra, dok je Roadster u Njemačkoj dostupan od 57.200 evra.

(Index.hr)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije