Novosti

Audi najavio Q4 E-Tron Concept

Audi najavio Q4 E-Tron Concept
Foto: Promo | Audi najavio Q4 E-Tron Concept

Proizvođač iz Ingolštata će idućeg mjeseca u Ženevi predstaviti najavni koncept Q4 E-Tron, za kojeg navodi da je preteča serijskom modelu koji će na tržište stići kasnije 2020. ili početkom 2021. godine.

Audi je očigledno još ranije ima rezervisao upravo za ovaj model u coupe-SUV formi koji će se u hijerarhiji smjestiti ispod modela Q5 i iznad Q3.

Teaseri koje je Audi objavio pokazuju da će Q4 e-tron imati tanke farove, osvijetljenu oznaku „e-tron“ na prednjem braniku i veliku falš prednju masku.

Automobil će takođe dobiti i Matrix LED prednja svjetla, kao i digitalnu instrument tablu, Head-up displej i veliki ekran info-zabavnog sistema.

Detalji oko pogonskog agregata ostaju za sada nepoznati, ali postoji vjerovatnoća da ćemo vidjeti nešto slično kao kod većeg E-Tron modela. U tom slučaju možemo vidjeti dva elektromotora koja pokreću obje osovine, napredni sistem rekuperacije električne energije i veći pak baterija.

Ostaje ipak nepoznanica da li će Audi ponuditi Q4 u hibridnoj i varijanti sa konvencionalnim pogonom, ali činjenica da su se odlučili za naziv Q4 govori da hoće. Svi do sada električni modeli proizvođača su bili odvojeni od ostatka tradicionalne game vozila.

Vjerujemo da ćemo više detalja znati uskoro, najkasnije tokom debija u Ženevi.

(CGauto.me(

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije