Novosti

Audi obara rekorde u SAD i Kini

Audi obara rekorde u SAD i Kini
Audi obara rekorde u SAD i Kini

FRANKFURT - Njemački proizvođač luksuznih vozila Audi, koji pripada koncernu Folksvagen, zabilježio je u SAD nekoliko rekorda u prodaji - u junu je ostvario rekordnu mjesečnu prodaju, a tromjesečna prodaja i polugodišnja tražnja su takođe rekordni.

Na tržištu SAD u junu je prodato 16.867 vozila marke "audi", što predstavlja godišnji rast od 23,1 odsto, prenio je internet sajt Yahoo.

Prodaja njemačke kompanije u SAD raste već 42 mjeseca za redom i obara mjesečne rekorde.

I tokom cijelog drugog tromjesečja Audi je ostvario rekordnu prodaju od 49.121 auta, dok je za prvih šest mjeseci ove godine njegove modele kupilo 84.349 Amerikanaca, 13,6 odsto više nego u istom periodu lane.

Šestomjesečni rezultati Audija na američkom tržištu, koje je drugo najveće na svijetu, poslije kineskog, su najbolji u istoriji kompanije.

Samo za šest mjeseci ove godine u SAD smo prodali više vozila nego za cijelu 2009. godinu, rekao je potpredsjednik američkog odjeljenja Audija Mark del Roso.

On je precizirao da je tim rezultatima doprinijelo uvođenje na tržište novog sedana A3, kao i popularnost SUV i takozvanih premija modela Audija.

Iz rezultata firme takođe proizilazi da je i junska prodaja firme u Kini izrazito porasla i to 14 odsto na godišnjem nivou, na rekordnih 50.756 vozila.

Za prvih šest mjeseci ove godine prodaja njemačke kompanije na najvećem svjetskom tržištu automobila je povećana 18 odsto, na 268.666 vozila.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije