Novosti

Aurus Senat rasprodat za 2019. i 2020. godinu

Aurus Senat rasprodat za 2019. i 2020. godinu
Foto: Ilustracija | Aurus Senat rasprodat za 2019. i 2020. godinu

Predstavnici ruskog proizvođača automobila, kompanije Aurus Motors, tvrde da su svi primjerci luksuznog sedan modela Senat koji treba da budu proizvedeni tokom 2019. i 2020. godine već rezervisani.

Vadim Svetsov, generalni menadžer i suvlasnik Sollers grupacije, izjavio je da će klijenti koji sada planiraju da kupe model Aurus svoj automobil moći da dobiju tek 2021. godine.

"Sa ponosom mogu da kažem da ne postoji mogućnost kupovine modela Aurus tokom 2019. i 2020. godine iz prostog razloga što već imamo narudžbine za sve modele koji će biti proizvedeni u te naredne dvije godine", rekao je on. Kao industrijalni partner u projketu "Kortež", kompanija Sollers se bavi proizvodnjom modela Aurus Senat i Senat limuzine.

Kao što možete pretpostaviti, brojevi u kojima će se ovi modeli proizvoditi su skromni. Naime, kompanija Sollers planira da tokom sledeće godine proizvede oko 120 vozila, dok će tokom 2020. godine taj broj biti nešto veći.

Oko polovine od ukupnog broja proizvedenih vozila za 2019. godinu će otići glavnom i najvećem kupcu, Federalnoj službi zaštite čiji je zadatak da čuva zvaničnike države. Aurus vozila će se takođe naći u voznom parku ruske vlade, parlamenta i predsednika.

Očekuje se da Aurus počne da prima narudžbine za svoje modele od strane privatnih klijenata od početka 2019. godine. Početna cijena modela Aurus Senat kreće od 152.000 dolara.

Iako će veći od ukupnog broja proizvedenih automobila otiči u ruke države, Aurus Motors želi da privuče i klijente koji nisu povezani sa državom. Iz tog razloga je najavljeno da će modeli Aurus Senat i Senat limuzina svoju premijeru u Evropi imati na Sajmu automobila u Ženevi koji se održava u martu sljedeće godine.

Oba vozila su bazirana na "Unified Modular Platform" platformi koju je razvio NAMI, naučno-istraživački centar Rusije. Više o ovim modelima možete pročitati ovdje.

(vrelegume.rs)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije