Novosti

"Avtovaz" povećao proizvodnju

"Avtovaz" povećao proizvodnju
"Avtovaz" povećao proizvodnju

MOSKVA - Ruski proizvođač automobila "Avtovaz" proizveo je u prvih šest mjeseci ove godine 288.000 vozila, što je 13.000, ili 4,7 odsto više nego u istom periodu prošle godine, rekao je predsjednik "Avtovaza" Bu Anderson, u susretu s gubernatorom Samarske oblasti Nikolajem Merkuškinim.

"Čak i u ovoj teškoj ekonomskoj situaciji ove godine smo proizveli 13.000 automobila više nego prošle. U prvih pola godine u 'Avtovazu' smo proizveli 288.000 automobila", rekao je Anderson.

Radi se o svim automobilima koji se proizvode u "Avtovazu", među kojima i datsun, nisan i reno, prenijela je agencija Ria Novosti.

Koncern namjerava da ove godine proda oko 350.000 vozila.

Prema riječima Andersona, u prvih šest mjeseci ove godine rusko tržište automobila palo je 37 odsto, a prodaja lada za 27 odsto. Ipak, taj automobilski gigant drži 19 odsto ruskog tržišta. Prošle godine taj pokazatelj je bio 16,5 odsto.

On je takođe rekao da je u planovima koncerna da predstavi svoje nove modele vesta i iks-rej (X-Ray) na međunarodnom salonu automobila u Frankfurtu na Majni.

"Avtovaz" je u prvom polugodištu 2015. godine smanjio prodaju automobila u Rusiji 27 odsto u odnosu na isti period lane, na 140.686 vozila, a u junu je prodato 12,3 odsto manje na godišnjem nivou - 26.416 automobila, saopštila je kompanija.

"Avtovaz" je najveći proizvođač automobila u Rusiji. Proizvodni kapaciteti preduzeća omogućavaju proizvodnju oko milion vozila godišnje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije