Novosti

BMW X2 kreće u borbu za kupce

BMW X2 kreće u borbu za kupce
Foto: N.N. | BMW X2 kreće u borbu za kupce

Njemački proizvođač zvanično je lansirao novi mali SUV u Evropi, a ovaj automobil u prodajne salone stiže u martu.

BMW X2 opisuje se kao "kul rođak" ozbiljnijeg i klasičnijeg X1, a kompanija očekuje da će ovaj model nastaviti stopama starijih i većih kupe krosovera X4 i X6.

Zasnovan na istoj mehaničkoj plarformi kao pomenuti X1, X2 donosi više sportskog duha, agilnosti i zabave u vožnji, a svojim modernim izgledom i živopisnim bojama treba da privuče prije svega mlađu populaciju.

U početku će kupcima biti ponuđene tri verzije, da bi paleta motora u narednim mjesecima bila proširena na ukupno 9 – četiri benzinca i pet dizelaša.

Bazični benzinski model je X2 sDrive20i, sa 2.0 litarskim turbo agregatom sa 4 cilindra, koji proizvodi 192 ks i 280 Nm. Snaga se prenosi na prednje točkove putem sedmostepenog automatizovanog mjenjača sa duplim kvačilom.

Auto ubrzava od 0 do 100 km/h za 7,7 s, prije nego što razvije maksimalnih 227 km/h.

Oni koji bi željeli verziju sa pogonom na sva 4 točka, u početku će na raspolaganju imati samo dizelaše - xDrive20d i xDrive25d.

Oba za pogon koriste 2.0 turbo dizel jedinice uparene sa osmobrzinskim automatikom. Slabiji, xDrive20d raspolaže sa 190 ks, a snažniji xDrive25d sa 231 ks.

U bliskoj budućnosti osnovni model u ponudi biće sDrive18i sa trocilindarskim 1.5 litarskim turbo benzincem. Ovaj motor isporučuje 140 ks, a biće uparen sa manuelnim mjenjačem.

Povodom početka prodaje modela X2 na evropskom tržištu, BMW je objavio obimnu galeriju fotografija ovog automobila.

(b92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije