Novosti

BMW X2 pred potpunim otkrivanjem

BMW X2 pred potpunim otkrivanjem
Foto: Ilustracija | BMW X2 pred potpunim otkrivanjem

X2 je četvrti model u BMW gami koji će imati pogon na prednjim točkovima, baš kao Serija 2 u dvije verzije karoserije i novi X1. Naravno, imaće i 4x4 pogon

Još uvijek se sjećamo vremena kada je BMW u svom proizvodnom portfoliju imao samo X5. Jedinac je bio toliko poželjan, da je vrlo brzo postao i jedan od najkradenijih modela na svijetu.

Danas, svaki proizvođač ima već veliki broj SUV modela u gami, a BMW je praktično ozvaničio još jedan – novi X2.

Biće to četvrti model minhenskog proizvođača konstruisan na mehaničkoj platformi sa prednjim pogonom, naš kao Serija 2 Active Tourer i Grand Tourer, odnosno X1.

To znači da će motori biti zajednički sa navedenim ali i modelima Minija. U planu je svakako i verzija sa pogonom na sva četiri točka, a nije nemoguće da će se pojaviti i X2 u verzijama M35i i M40i sa tristotinjak konjskih snaga.

Dok se X3 i X6 prave u Sjedinjenim državama, novi X2 će dijeliti proizvodne linije sa, ne tako davno predstavljenim, X1 u Regensburgu u Njemačkoj.

Zvanična premijera je zakazana za predstojeći Salon automobila u Frankfrutu koji će svoja vrata za posjetioce otvoriti za nešto manje od mjesec dana.

Tada ćemo, po svoj prilici, moći da vidimo i prototip BMW X7.

(NN/magazinauto.com)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije