Novosti

BMW obnovio kompletnu Seriju 4

BMW obnovio kompletnu Seriju 4
BMW obnovio kompletnu Seriju 4

Gotovo dvije godine poslije redizajna Serije 3, BMW je osvježio sva tri modela Serije 4.

Porodica BMW-ove "četvorke", koja se sastoji od modela Coupe, Cabriolet i Gran Coupe pretrpela je manje stilske promjene na spoljašnjosti i u putničkoj kabini.

Pored toga, Serija 4 je unaprijeđena i na mehaničkom planu, uz uvođenje novih i modernizaciju nekih starih sadržaja i opreme. Redizajnom su obuhvaćeni novi LED farovi, prednja svjetla za maglu, kao i zadnje svjetlosne grupe koje su zadržale isti oblik uz promjene grafike pojedinačnih elemenata.

Modifikovani su i otvori za vazduh na prednjem braniku, a ponuda boja karoserije proširena je sa dvije nove nijanse. Novi je i dizajn 18 i 19 inčnih alu felni.

Promjene u unutrašnjosti su diskretne i obuhvataju novi volan i ukrasne detalje na kokpitu, dok su kupcima na raspolaganju novi dezeni presvlaka i tapacirunga.

Pored toga, unaprijeđeni su multimedijalni sistem i kontrolni touch-pad na centralnoj konzoli. BMW je takođe ponudio opcioni multifunkcionalni displej umjesto konvencionalnih analognih instrumenata, a korisnicima je dostupno nekoliko varijanti vizuelizacije.

Njemački proizvođač navodi da je ogibljenje modela Coupe i Gran Coupe sada nešto tvrđe, a da je osjećaj u vožnji sportskiji nego ranije, bez kompromisa kada je riječ o udobnosti putnika.

S obzirom da je motorizacija modela Serije 4 osvježena u junu 2016, BMW ovog puta nije uvodio nove pogonske jedinice. Kupcim će moći da biraju između četvorocilindarskih i šestocilindarskih benzinskih ili dizel motora čiji se raspon snage kreće od 150 ks pa do 326 ks u modelu BMW 440i.

Dostupan je i opcioni xDrive pogon na sva 4 točka, koji inače dolazi kao standard u modelu 435d.

Osvježene su i najsnažnije verzije, M4 Coupe i M4 Cabriolet. Oba modela sada su standardno opremljena adaptivnim LED farovima, unaprijeđenim LED stop svjetlima, uz manje stilske intervencije u unutrašnjosti i uvođenje novog multimedijalnog sistema.

Cijene za sada nisu objavljene, a pretpostavlja se da se neće bitno mijenjati u odnosu na aktuelnu Seriju 4.

(B92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije