Novosti

BMW serije 7 se proizvodi u Indoneziji

BMW serije 7 se proizvodi u Indoneziji
BMW serije 7 se proizvodi u Indoneziji

BMW cilja povećanje prodaje u jugoistočnoj Aziji, te u skladu s tim započinje proizvodnju serije 7 u Indoneziji.

„Imamo veoma pozitivan stav u vezi sa budućnošću u Indoneziji i iz tog razloga vidimo povećanje potencijala na tržištu luksuznih vozila“, rekao je Aksel Panes, upravni direktor BMW grupe Azija, za Rojters.

Proizvodnja serije 7 u Indoneziji za lokalno tržište podrazumijeva niže poreze, što u značajnoj mjeri redukuje troškove prevoza, a vozila se u prodajne salone isporučuju brže.

BMW-ova fabrika u Džakarti je među pet partnerskih fabrika gdje kompanija sklapa uvezene komplete komponenti i dodaje one koje su proizvedene lokalno. BMW je investirao 15,5 miliona dolara u proširenje fabrike u posljednjih pet godina.

Odluka Bavaraca dolazi u vrijeme kada vlasti Indonezije započinju sa ponudom povlastica za kompanije koje bi oformile proizvodne pogone u ovoj zemlji.

Odluka BMW-a je potpuno drugačija u odnosu na strategiju drugih brendova na ovom tržištu. Primjera radi, Ford je najavio planove da će napustiti Indoneziju i Japan zbog neprofitabilnosti u tim zemljama. „Plavi oval“ je tu imao 44 dilera, koji su prodavali Fiestu, Focus, EcoSport, Everest i Ranger.

(NN, vrelegume)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije