Novosti

Bentley EXP 10 Speed 6 - 12 cilindara + struja = 700 KS

Bentley EXP 10 Speed 6 - 12 cilindara + struja = 700 KS
Bentley EXP 10 Speed 6 - 12 cilindara + struja = 700 KS

Maleni sportski britanski koncept pršti snagom iz hibridne kombinacije W12 benzinca od 590 konja te dodatnih 110 konja koje omogućava elektromotor, a sve to uz spektakularan izgled i i nastavak tradicije preciznog ručnog rada.

Luksuz, udobnost, prestiž..., prve su asocijacije na marku Bentley. Naravno, ne treba zaboraviti ni vrhunske performanse. No konceptni model predstavljen na Ženevskom salonu najavljuje ulazak marke u potpuno novi segment, u klasu malih super sportskih dvosjeda. Model EXP 10 Speed 6 nosi Bentleyev DNA, vrhunski dizajn, fantastične performanse, najmoderniju tehnologiju i jedinstveni ručni rad.

S elegantnim, a istovremeno mišićavim dizajnom, klasičan je predstavnik britanske auto industrije, a izgled konceptnog modela najavljuje i buduće dizajnerske smjerove marke. Poseban naglasak dan je na precizan ručni rad koji odlikuje Bentley te nebrojene mogućnosti individualizacije interijera i eksterijera. Interijer novog modela odlikuje zakrivljeni digitalni zaslon, kvalitetni materijali i precizna izrada.

Najmanji Bentley pokretati će hibridna tehnologija. Benzinski motor je smješten sprijeda, pomaknuti bliže centru auta, a pogon je na sva četiri kotača. Motor je obujma 6.0 litre u W12 konfiguraciji s dva turbo punjača snage 590 KS i čak 720 Nm pokretnog momenta.

U sprezi s elektromotorom mogao bi imati snagu veću od 700 KS, a sve uz prihvatljivu ekonomičnost i ekološke performanse.

Konceptni model EXP 10 Speed 6 u potpunosti je dizajniran i razvijen u sjedištu marke, britanskom Creweu u kojem se nalazi dizajnerski studio, centar za razvoj i istraživanje, te pogoni za proizvodnju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije