Novosti

Bentley Mulsanne Speed, krstarica za preko 300 na sat

Bentley Mulsanne Speed, krstarica za preko 300 na sat
Bentley Mulsanne Speed, krstarica za preko 300 na sat

Za one kojima nije dovoljno 512 KS i 296 km/h, koliko razvija i standardni Mulsanne, "Bentley" je napravio Speed verziju koja ovaj model podiže na još viši nivo.

Bentley Mulsanne Speed biće dostupan u 4 nove boje, a sportski imidž je naglašen diskretnim stilskim intervencijama na spoljašnjosti, kao što je crna mreža na prednjoj maski i braniku ili nove 21-inčne alu felne, piše B92.

Kupci će moći da izaberu i jednu od nekoliko novih dezena i kombinacija boja i materijala u kabini, a među novim opcijama je i Sport mod, zahvaljujući kome oslanjanje postaje tvrđe a volan direktniji.

Aktuelni 6.75 litarski V8 pojačan je tako da sada proizvodi 537 KS (395 kW) i 1.100 Nm najvećeg obrtnog momenta, a snaga se prenosi pomoću osmobrzinskog automatskog mjenjača.

To je dovoljno da Mulsanne Speed od 0 do 100 km/h stigne za 4,9 sekundi i da ubrza do maksimalnih 305 km/h.

Iako za buduće vlasnike to i nije od nekog značaja, automobil ima mogućnost deaktivacije cilindara i praktično svođenje V8 motor na V4, kada u vožnji nisu neophodne maksimalne performanse.

Kao i brojni jesenji noviteti, i ovaj model imaće premijeru na pariskom salonu automobila. Početna cijena iznosi 315.000 evra, a prvi vlasnici uživaće u svom primjerku u zimu 2015.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije