Novosti

Blagi fejslift Toyote GT86

Blagi fejslift Toyote GT86
Blagi fejslift Toyote GT86

Japanski stručnjaci neprestano rade na unapređivanju sportskog automobila kojim se posebno ponose - Toyota GT86.

Za modelsku godinu 2015. japanski sportski automobil dobio je blagi facelift, a bez promjena nije prošla ni tehnika, piše Automagazin.rs.

Promjene tehnike prvenstveno se odnose na poboljšanje voznih osobina. Najveća promjena je instalacija tvrđih amortizera, koju prati i unaprijeđeno prednje oslanjanje, što rezultira boljom upravljivošću i ljepšim osjećajem u vožnji. U "Toyoti" tvrde da ove promjene dovode do finijeg i "komunikativnijeg" upravljanja automobilom.

Bolji poznavaoci automobila ove marke sigurno će primjetiti "ajkulino peraje" na krovu, koje je zamijenilo dosadašnju antenu konvencionalnog izgleda. U enterijeru primjećujemo motive karbonskih vlakana na instrument tabli, a u ponudi će biti i dvije nove boje karoserije - srebrna i bijela s perla efektom.

Motor je prošao bez promjena. Za pogon modela Toyota GT86 brine se atmosferski 2.0 agregat sa 4 cilindra tipa boxer, koji razvija maksimalnu snagu od 200 KS (147 kW) i maksimalni obrtni moment od 205 Nm.

Toyota GT86 na tržištu je od 2012. Proizvodi se u fabrici "Subaru" u japanskom mestu Gunma.

Publika u svijetu je imala priliku da vidi i koncept Toyota FT-86 Open, ali još nije donijeta konačna odluka o serijskoj proizvodnji ovog automobila.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije