Novosti

Borgward "krade" osoblje iz Daimlera i Kije

Borgward "krade" osoblje iz Daimlera i Kije
Borgward "krade" osoblje iz Daimlera i Kije

Oživljena njemačka marka Borgward je odredila Daimler i Kiju kao glavne izvore osoblja kada je riječ o inženjeringu i stajlingu.

Proizvođač sa bazom u Kini, podržan od strane lokalnog proizvođača kamiona Foton, osigurao je usluge Davida Napoleona Ženoa, koji se preselio iz Kije na mjesto glavnog direktora dizajna za Evropu. Belgijanac koji se školovao u Njemačkoj je takođe radio u Seatu, Audiju i Renaultu.

U međuvremenu, Njemci Tilo Švers i Florijan Herbold, takođe su prešli u Borgward ali u sferi inženjeringa. Švers se pridružio kao šef razvoja sistema alternativnog pogona i elektrifikacije a Herbold kao glavni inženjer za razvoj i integraciju mjenjača.

Obojica su bili na visokim pozicijama u Daimleru, Švers na alternativnim pogonskim sistemima a Herbold na hibridnim automatskim sistemima transmisije.

Ovi potezi sugerišu da bi Borgward mogao biti blizu odluke da li će ući na evropsko tržište. U aprilu je lansirao BX7 SUV u Kini, gdje je dostupan samo sa 2,0-litarskim turbo benzincem. Borgward je prethodno najavio da će biti dostupni samo čisto električni i „plug-in“ hibridni pogoni ukoliko bude lansiran u Evropi.

Borgward je takođe odredio Ulriha Valkera iz Daimlera kao izvršnog direktora, dok je šef dizajna, Aners Varming, stigao iz Minija.

(NN, vrelegume)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije