Novosti

Bugatti odustaje od lova na titulu najbržeg

Bugatti odustaje od lova na titulu najbržeg
Foto: N.N. | Bugatti odustaje od lova na titulu najbržeg

I dok su svi očekivali da Chiron pojuri punim kapacitetom i vrati titulu najbržeg serijskog automobila, u Bugattiju su odustali od te namjere. Jednostavno, to im nije više zanimljivo.

Tako još neko vrijeme nećemo vidjeti auto koji vozi više od 482 km/h (300 mph), baš kao što svijet neće vidjeti roadster izdanje Chirona.

I to su otprilike sve loše vijesti koje je potvrdio sam Stephan Winkelmann. Prvi čovjek Bugattija je za Motor Trend rekao da maksimalna brzina ne treba da bude u fokusu Bugattija kao prioritet. Ipak, zahvaljujući tome titulu najbržeg su osvajali Veyron (408,47 km/h), Veyron Super Sport (431 km/h) i Veyron Grand Sport Vitesse (408 km/h).

Winkelmann je izjavio i da je Bugatti spreman za bar još jedan model, i to onaj koji nije u istom segmentu s Chironom. Galibier uskoro slavi deset godina od predstavljanja, a verovatno i ima najveće šanse da dogura do serijske verzije. Bar u ideji. Svi vozački puristi mogu pritom da odahnu jer Bugatti po svemu sudeći neće ići na crossovera. I da, biće skuplji od svih konkurenata.

(Index.hr)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije