Novosti

Citroen C5 Aircross stigao u Evropu

Citroen C5 Aircross stigao u Evropu
Foto: N.N. | Citroen C5 Aircross stigao u Evropu

Kao što je i najavio prije nekoliko dana, Citroen je danas i u Evropi predstavio novi SUV model C5 Aircross, koji je u Kini inače dostupan još od prošle jeseni.

C5 Aircross se bazira na istoj platformi kao i Peugeot 3008, Peugeot 5008 i Opel Grandland X, a za potrebe evropskog tržišta će se proizvoditi u fabrici Rennes u Francuskoj.

Što se dimenzija tiče, C5 Aircross je dugačak 450 cm, širok 184 cm, visok 167 cm i ima međuosovinsko rastojanje od 273 cm, klirens mu iznosi 23 cm, dok se zapremina prtljažnika kreće od od 580 do 1.630 litara.

Vozilo između ostalog ima i 8.0-inčni ekran osetljiv na dodir, novu generaciju Citroenove navigacije, bežično punjenje telefona, 12.3-inčni digitalni panel sa instrumentima, kameru od 360 stepeni, adaptivni tempomat, kao i sistem za upozorenje o napuštanju kolovozne trake.

Ni tu nije kraj, jer je vozilo opremljeno i oslanjenjem s progresivnim hidrauličnim graničnicima i sjedištima Advanced Comfort, a tu je i 20 sistema za pomoć u vožnji (uključujući Highway Driver Assist, sistem za polu-autonomnu vožnju), kao i Grip Control s funkcijom Hill Assist Descent za odlazak van puteva.

Biće dostupne i brojne mogućnosti personalizacije, uključujući 30 kombinacija za eksterijer, sa sedam boja karoserije (Polar White, Pearl Black, Platinum Grey, Steel Grey, Volcano Red, Tijuca Blue i Opalescent White) i kontrastom u različitoj boji krova i drugih detalja.

Slično važi i za enterijer, sa ukupno pet raspoloživih tema, a koje pored standardne podrazumevaju i Wild Gray, Metropolitan Beige, Metropolitan Gray i Hype Brown.

U gami motora će se na početku naći benzinci PureTech 1.2 sa 130KS i 1.6 sa 180KS, kao i dizelaši BlueHDi 1.5 sa 130KS i 2.0 sa 180KS. U zavisnosti od motora, tu su šestostepeni manuelni i 8-stepeni automatski menjač, dok je pogon samo na prednje točkove. Pogon na sva četiri točka će imati buduća Plug-In Hybrid verzija sa 300KS koja se najavljuje za 2019. godinu.

C5 Aircross će naravno biti izložen i na oktobarskom sajmu automobila u Parizu, dok prve isporuke u Evropi startuju u novembru.

(Autoblog.rs)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije