Novosti

Crno-crvene Fordove mašine na Essen salonu

Crno-crvene Fordove mašine na Essen salonu
Crno-crvene Fordove mašine na Essen salonu

Na tjuning salonu u Esenu centralno mjesto zauzima Focus RS, ali najveća novost je Focus Sport koji dolazi u kombinaciji crveno-crne i crno-crvene boje

Na Esen Motor Show 2015 koji obiluje nabrijanim automobilima, što tvorničkih što kompanija za prerade, Ford pokazuje svoju potentnu ergelu automobila. Glavni Fordov eksponat je Ford Focus RS sa 350 KS, ali podjednako veliki mamac pogleda mnogobrojnih posjetilaca je i novi Ford Focus Sport koji dolazi u kontrasnom lakiranju, u crno-crvenoj i crveno-crnoj kombinaciji boja karoserije.

Krov, ogledala i još neki dijelovi karoserije obojeni su u suprotnu boju od crvene i crne osnovne. U oba slučaja Focus Sport kotrlja se na 18 colskim točkovima s lakim felnama obojenim u crno. Focus Sport ima sportskih crveno-crnih detlaja i u unutrašnjosti (aluminijske pedale, koža na upravljaču i ručnoj kočnici).

Ford Focus Sport pokreće 1,5 litarski benzinski motor najveće snage 150 ili 182 KS, a u ponudi je i 2,0 litarski dizelaš sa 150 KS. Početak prodaje Focus Sporta za njemačko tržište najavljeno je odmah po završetku salona u Essenu i to s početnom cijenom od 24.960 eura.

(NN, autostart.hr)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije