Novosti

Čuveni BMW-ov klasik vraćen u život

Čuveni BMW-ov klasik vraćen u život
Foto: Everytimer Automobile | Čuveni BMW-ov klasik vraćen u život

BMW-ova serija 02 ubraja se među najpoželjnije klasike iz bogate istorije bavarskog proizvođača, a sada nam se predstavlja u savremenoj interpretaciji.

Njemački Everytimer Automobile predstavio je u krajem prošle godine prototip retro kabrioleta zasnovanog na BMW-u Serije 1 koji se dizajnerski itekako oslanja na legendarni 2002.

Prepoznatljiva okrugla svjetla naprijed i pozadi, uz posebne felne, prvo su što upada u oči na modelu ETA 02 Convertible. I da, "bubrezi" su se vratili u normalu.

Preciznije rečeno, osnova je BMW 135i pa je jasno kako je ispod poklopca motora 3.0 redni šestocilindraš sa preko 300 KS, dok je "odijelo" automobila je u potpunosti izrađeno od ugljeničnih vlakana i izloženo u Štutgartu na odlično posjećenom salonu Retro Classics.

Nakon prikazanog prototipa, modifikovan automobl sada se nalazi u slobodnoj prodaji, sposoban da pojuri do 250 km/h, uz ubrzanje do 100 km/h za 5 sekundi.

Naravno, pod uslovom da ste prije toga izbrojali oko 70.000 eura koliko košta transformacija BMW-a 135i u savremeni BMW 2002.

(index.hr)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije