Novosti

Da li Jeep sprema još ekstremniji Gladiator?

Da li Jeep sprema još ekstremniji Gladiator?
Foto: N.N. | Da li Jeep sprema još ekstremniji Gladiator?

Novi Jeep Gladiator još nije ni stigao u prodajne salone, ali po nekim pričama američki proizvođač vozila već radi na ekstremnijoj verziji sa ciljem da napadne popularni Ford F-150 Raptor.

Iako je ovaj konkurent daleko većih dimenzija, njegova terenska Raptor verzija se pokazala izuzetno popularnom među kupcima do te mjere da Fiat-Chrysler korporacija više ne može da sjedi zatvorenih očiju.

Ako je vjerovati kolegama sa Jeep Gladiator zvaničnog foruma, Jeep radi upravo na takvom modelu i on bi mogao da ponese Hercules oznaku. Sudeći prema kompjuterskom ilustraciji, Hercules će da veći točkovi, zaštita ispod vozila, crna maska hladnjaka, agresivniji branici, veći otvori na haubi i naravno modifikovana mehanika.

Trenutno najmoćniji agregat u Gladijatorovoj ponudi je 3,6-litarski V6 benzinac sa 285 konjskih snaga, ali bi Hercules dobio turbo punjač i podigao snagu na oko 450 “grla”. Sa druge strane, nije isključena ni mogućnost atmosferskog 6,4-litarskog V8 motora koji se trenutno ugrađuje u Dodge Durango SRT. On razvija 475 konskih snaga i mogao bi da opravda visoku početnu cijenu od preko 50.000 dolara.

Bilo kako bilo, Jeep je navodno već napravio nekoliko ranih prototip primjeraka i oni se trenutno testiraju u saveznoj državi Mičigan. A kao potencijalna godina za serijsku proizvodnju se spominje 2022.

(AutoRepublika)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije