Novosti

Da li će novi Duster dobiti pik-ap verziju za Evropu?

Da li će novi Duster dobiti pik-ap verziju za Evropu?
Foto: Ilustracija | Da li će novi Duster dobiti pik-ap verziju za Evropu?

Druga generacija rumunskog niskobudžetnog terenca imala je premijeru na sajmu automobila u Frankfurtu, pa se postavlja pitanje da li uskoro možemo da očekujemo i odgovarajući pik-ap model.

Prethodni Duster dobio je pred kraj svog životnog vijeka pik-ap verziju pod nazivom Oroch, ali je ona namjenjena južnoameričkom tržištu, gdje se i proizvodi sa značkom Dacijine matične kompanije – Renaulta.

Pojava novog Dustera aktuelizovala je pitanje da li će ovog puta Dacia, odnosno njen francuski vlasnik, odlučiti da napravi i pik-ap varijantu za evropske kupce.

Kako bi hipotetički novi Duster pik-ap mogao da izgleda, pokušao je da dočara X-Tomi.

Ovaj nezavisni dizajner koji se specijalizovao da kompjuterske rendere budućih ili potencijalnih modela, objavio je takođe render bazične, ogoljene verzije novog Dustera u zelenoj boji, koja ima mat crne branike i čelične felne, i koja bi bila znatno jeftinija od varijante sa najbogatijim paketom opreme izložene sa frankfurtskom auto-salonu.

Kada se u obzir uzmu terenske vozne karakteristike i niska cena, ovako “osiromašen” Duster idealno je službeno vozilo za firme čiji zaposleni po prirodi posla obilaze nepristupačne terene gdje nema asfaltiranih puteva.

(NN/b92.net)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije