Novosti

Da li je Mercedes S-Klasa još uvijek u vrhu?

Da li je Mercedes S-Klasa još uvijek u vrhu?
Foto: Mercedes-benz | Da li je Mercedes S-Klasa još uvijek u vrhu?

Njemački gigant Mercedes trenutno uživa u statusu broja 1 u svijetu premium proizvođača automobila. Stoga je veoma vazno imati flagship model koji je ispred konkurencije, ili bar u rangu najboljih.

Kako bi održao korak za ljutim konkurentima (prvenstveno njemačkim) Mercedes je osvježio svoju S-Klasu novim motorima, revidiranim dizajnom i novim tehnologijama.

Iako se vizuelno facelit razlikuje samo po redizajniranim LED svjetlima, novom grilu, restilizovanim branicima i slično, sasvim je druga priča sa mehaničke strane. Tu su sada potpuno novi redni-šest motori koji su i debitovali u ovom modelu.

Prvo, tu je 3.0 litarski benzinac u verzijama S 450 i S 500 snage 367 i 435 ks. Zatim 3.0 litarska dizelska jedinica snage 286 i 340 ks u modelima S 350d i S 400d.

Treba pomenuti i integraciju 48-voltne električne arhitekture kao i integrisanje naprednih polu-autonomnih sistema. Sve ovo naravno prati revidiran enterijer.

Koliko je osvježena S-Klasa sposobna da se bori sa konkurencijom u vidu Audija A8 i BMW-a Serije 7 pogledajte u carwow review-u. 

(Cgauto.me)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije