Novosti

Da li ste nekada zaboravili dijete u automobilu? Hyundai ima rješenje

Da li ste nekada zaboravili dijete u automobilu? Hyundai ima rješenje
Foto: youtube | Da li ste nekada zaboravili dijete u automobilu? Hyundai ima rješenje
N.N.

Novi sistem provjerava, da li je poslije zaključavanja automobila neko ostao na zadnjim sjedištima. Cilj inženjera bio je da spriječe eventualno zaključavanje djeteta u vozilu, što može biti posebno opasno pri visokim temperaturama...

Hyundai nam predstavlja sistem Rear Occupant Alert, koji treba da upozori, ako je poslije zaključavanja u automobilu ostalo dijete. Sistem je posebno značajan u situacijama, kada u automobilu, na zadnjim sjedištima ostane dijete ili kućni ljubimac u uslovima visokih temperatura.

Prema nekim procjenama, samo u USA, od 1994. godine je u zaključanim vozilima umrlo preko 800 djece i to prije svega zbog pregrijavanja organizma. Zanimljivo je, da u 55 % slučajeva, roditelji nisu ni znali da je dijete ostalo u kolima.

Sistem Rear Occupant Alert funkcioniše preko ultrazvučnih senzora. Ukoliko je zabilježen pokret u automobilu, vozač biva upozoren na instrument tabli, nakon što ugasi motor automobila. Ukoliko vozač ignoriše i ovo obavještenje, automobil će zatrubiti i blinkati, a ako ni poslije toga vozač ne reaguje, pomoću sistema Blue Link biće istaknuto upozorenje na mobilnom telefonu vlasnika.

(automagazin.rs)

Video

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Molimo vas da vaša iskustva i zapažanja prilikom korištenja aplikacije za komentarisanje podijelite sa nama.

Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije