Novosti

Daihatsu Kopen pred očima javnosti

Daihatsu Kopen pred očima javnosti
Daihatsu Kopen pred očima javnosti

Nakon prošlogodišnjeg predstavljanja Kopen koncepta na auto šouu u Tokiju, pred svjetla reflektora ovih dana je stala i serijska izvedba "Daihatsuovog" novog "kei" automobila, opremljena potpuno prilagodljivom karoserijom čije panele kupac može mijenjati po želji.

Mijenjati se mogu i dijelovi u putničkoj kabini pa je tako mali Kopen prilagodljiviji čak i od poznatog kameleona, Minija. piše Autoclick.

Mali automobil je dugačak tek 3,4 metra, a koristi "D-frame" laganu monokoknu šasiju koja ga čini čak tri puta čvršćim od svog prethodnika, doprinoseći i boljim voznim osobinama te većoj udobnosti u vožnji.

Dvodjelni električni krov teži samo 40 kg.

Ispod haube nalazi se 3-cilindrični, atmosferski, benzinski motor koji razvija 64 KS pri 6.400 okretaja u minuti i 92 Nm okretnog momenta pri 3.200 okretaja u minuti, a uparen je s prednjim pogonom putem 5-brzinskog ručnog, odnosno opcionalnog 7-brzinskog CVT mjenjača.

Minimalistički uređena unutrašnjost ističe se kožom presvučenim upravljačem i ručicom mjenjača, dugmetom za paljenje motora, detaljima od ugljičnih vlakana, kao i opcionalnim multimedijskim sistemom ugrađenim u centralnu konzolu.

Model će se početi prodavati sljedeće godine po cijeni od 13.000 evra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije