Novosti

Dodge objavio prve detalje o Demonu (VIDEO)

Dodge objavio prve detalje o Demonu (VIDEO)
Dodge objavio prve detalje o Demonu (VIDEO)

Dodge obećava još bolje performanse u odnosu na Challenger Hellcat, a one dolaze u vidu Demona.

Kompanija je objavila neke bliže detalje u vezi sa Challenger SRT Demonom. Kako naziv i nagovještava, riječ je o još "zlokobnijem“ primjerku, koji će u odnosu na Hellcat biti lakši 90 kilograma. Naravno, snage mu neće nedostajati, naprotiv.

U novom video klipu, Dodge je fokus stavio na odstranjivanje nepotrebne mase, ali se još uvijek ne može vidjeti pravi izgled ovog američkog superkupea. Ipak, čini se da je tu nova hauba sa izdignutom sekcijom koja se pruža od "nosa“ do vjetrobrana. Izuzetno široki točkovi su primetni pozadi, a za očekivati je da će biti pokriveni proširenim blatobranima.

Challenger Hellcat sa manuelnim mjenjačem ima masu od 2.018 kilograma. Devedeset kilograma manje znači gotovo pet odsto manje. Ono što proizvođač takođe obećava su poboljšanja točkova, upravaljanja, ogibljenja, kočnica, konstrukcije i komponenata enterijera.

Video sugeriše da su zadnja sjedišta i dalje tu, tako da će više putnika moći da uživa u Demonovoj moći. Dodge će svoj "mišićavi“ model predstaviti zvanično na Salonu automobila u Njujorku, u aprilu.

(Vrelegume.rs)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije