Novosti

Duterte naredio: Uništeni automobili vrijedni 1,2 miliona dolara

Duterte naredio: Uništeni automobili vrijedni 1,2 miliona dolara
Foto: N.N. | Duterte naredio: Uništeni automobili vrijedni 1,2 miliona dolara

Svako ko obožava četvorotočkaše vjerovatno neće uživati u činjenici da je filipinska vlada odlučila da uništi desetine luksuznih, sportskih i klasičnih automobila.

Među modelima spremnim za uništavanje pronašle su se klasične jedinice kao što su BMW Z1, Porsche 911 GT3, Mercedes SL55AMG i G klase, Renault 5 Turbo, Opel Manta i Maserati Quattroporte.

Suza vrijedna scena odigrala se u Port Irenu tokom prošle srijede, kao dio agresivne javne kampanje Filipina koja se bavi rješavanjem pitanja ilegalnog uvoza automobila, a pratila je uništavanje 1,2 miliona dolara vrijednih švercovanih modela, koji su pronađeni u Manili prošlog februara.

Događaj, nadgledan od strane filipinskog predsjednika, Rodriga Dutertea, snimljen je kamerama javnih televizija i prikazuje budložer prilikom uništavanja ukupno 14 modela, koje je vlada ove zemlje procijenila na oko pola miliona evra.

- Mi ovim putem ojačavamo naše napore da kreiramo zemlju oslobođenu okova korupcije. Ove stroge mjere stvorene protiv krijumčarenja vozila demonstriraju našu odlučnost da stanemo na put dugogodišnjoj bolesti koja nagriza naše društvo i erodira povjerenje javnog mnjenja, koje sa lakoćom donosi zaključke da naša vlada nije u mogućnosti da obezbijedi odgovarajuće društvene servise. - izjavio je predsjednik Filipina tokom intervjua. 

Ovih 14 automobila je samo početak, jer je administracija Filipina odlučila da uništi još 841 švercovani model, zajedno sa nekoliko motocikala, uključujući marke kao što su Lamborghini, Aston Martin i Porsche, zaplijenjene u Port Ireneu.

Sudeći prema lokalnim izveštajima, ovi automobili su namjerno napušteni u luci bez plaćanja korisničkih obaveza, kako bi ih uvoznik dalje isporučio po nižim cijenama od vladinih aukcija. Međutim, prije pet godina, carina Filipina zaustavila je proces na sudu donijevši zaključak da je ovakav vid uvoza ilegalan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije