Novosti

Dužina jeste bitna za S klasu Majbah

Dužina jeste bitna za S klasu Majbah
Dužina jeste bitna za S klasu Majbah

Kada je riječ o super-luksuznim limuzinama, poželjno je da one imaju duže međuosovinsko rastojanje. Međutim, kada se jedan takav automobil nađe na trkačkoj stazi, ova prednost postaje mana.

Mercedes priprema još jedan model iz porodice nove S klase. Prema najavama, automobil koji će imati znatno duži razmak između osovina u osnosu na standardnu verziju, trebalo bi da u imenu dobije dodatak Majbah.

Na taj način, Mercedes želi da istakne njegove luksuzne karakteristike i stavi do znanja potencijalnim kupcima šta mogu da očekuju od ovog modela, prenosi B92.

Prvi video snimak prototipa Mercedesa S klase Majbah stiže nam sa Nirburgringa. Iako je malo vjerovatno da će se u realnim uslovima ovaj automobil ikada naći pred sličnim izazovima, Mercedes je želio da na zahtjevnoj stazi proveri dinamičke karakteristike svog novog modela.

Kada se uzmu u obzir velika masa i dužina vozila, luksuzni automobil pokazao je da je u stanju da prilično elegantno savlada zavoje na Nirburgringu.

Osim produženog Mercedesa S klase sa oznakom Majbaha, njemački proizvođač radi i na takozvanoj predsjedničkoj limuzini, nasljedniku modela S600 Pullman, a nedavno je predstavljena i specijalna blindirana verzija S600 Guard.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije