Novosti

Evantra Millecavalli - italijanska zvijer

Evantra Millecavalli - italijanska zvijer
Evantra Millecavalli - italijanska zvijer

Kodnog imena „EV-R“, Evantra Millecavalli je daleko od čisto električnog automobila, kako bi ime sugerisalo.

Specijalizovana italijanska marka, Mazzanti Automobili, konačno predstavlja finalnu verziju automobila koji će biti izložen između 8. i 12. juna na Salonu automobila u Torinu.

Označen kao „najmoćniji hiperautomobil ikada napravljen u Italiji sa homologacijom za svakodnevni saobraćaj“, Evantra Millecavalli posjeduje pogon u vidu novorazvijenog 7,2 litarskog V8 biturbo motora. Ovaj masivni motor isporučuje 1000 ks i i 1.200 Nm maksimalnog obrtnog momenta. Millecavalli iz stanja mirovanja do stotke stiže za samo 2,8 sekundi.

Što se maksimalne brzine tiče, to je nepoznanica, ali bi trebalo da je ekstremno visoka, ako se u obzir uzme o kojoj snazi je riječ. Masa je sigurno niska, jer originalna Evantra ima samo 1.300 kilograma. Mazzanti ne govori ništa ni o mjenjačkoj kutiji, ali treba spomenuti da regularni model dolazi u opcijama sa poluautomatskom ili automatskom mjenjačkom kutijom ili sekvencijalnom jedinicom.

Više detalja će biti poznato sljedećeg mjeseca, kada Millecavalli bude imao svoju premijeru u Torinu. Biće napravljeno samo 25 ručno proizvedenih primjeraka po još uvijek nepoznatoj cijeni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije