Novosti

Ferrari Sergio - posveta Pininfarini

Ferrari Sergio - posveta Pininfarini
Ferrari Sergio - posveta Pininfarini

Ferrari je u saradnji sa studijom Pininfarina predstavio model Sergio, u znak sjećanja na čuvenog dizajnera koji je preminuo 2012. godine.

Serđo Pininfarina (Sergio Pininfarina) zaslužan je za izgled mnogih legendarnih Ferarrijevih automobila, poput modela Daytona Spider ili Testarossa, prenosi B92.

Italijanski proizvođač želio je da obilježi 60 godina saradnje sa studijom Pininfarina, ali i da se oduži velikom dizajneru, tako što je uz pomoć njegove matične kompanije kreirao specijalan model - Serđo.

Ferrari Sergio baziran je na modelu 458 Spider, a izrađen je u "targa" stilu.

Automobil, koji je dominantno crvene boje, ima specifične farove vizuelno povezane sivom lajsnom. Sivi su i aerodinamični dodaci na prednjem dijelu vozila, poklopcu prtljažnika i motora, kao i na pragovima i donjem dijelu zadnjeg branika, kojeg ukrašavaju moćni difuzor i dvije izduvne cijevi.

Enterijer je u prepoznatljivom Ferarijevom stilu. Sjedišta su presvučena kombinacijom kože i Alcantare, sa kontrastnim crveni štepom.

Posveta Serđu ogleda se i u oznakama sa njegovim imenom koje su ispisane Pininfarina fontom.

Ferari je ograničio proizvodnju na šest primjeraka. Za pogon je upotrebljena najnovija verzija 4.5 litarskog V8 atmosferca koji se nalazi i u modelu 458 Speciale A.

Motor proizvodi 605 ks (445 kW), pri 9.000 o/min, i razvija 540 Nm maksimalnog obrtnog momenta na 6.000 o/min, što će omogućiti Ferrariju Sergio da iz mjesta do stotke ubrza za 3 s.

Prvi primjerak namjenjen je kupcu iz Abu Dabija, a svih 6 automobila unaprijed je rasprodato. Ferari nije saopštio cijenu ovog modela.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije