Novosti

Ferrari najavio novi model, zvaće se Prototipo

Ferrari najavio novi model, zvaće se Prototipo
Foto: PrintscreenFacebook | Ferrari najavio novi model, zvaće se Prototipo

Kompanija Ferrari je nedavno objavila novi tizer video na kom se vidi najnoviji "One-Off" model.

Taj model je djelo Odjeljenja za specijalne projekte kompanije Ferrari i nosiće ime Prototipo.

Ljudi iz Ferrarija navode da je riječ o "najekstemnijem specijalnom projektu" do sada. Ako u obzir uzmemo činjenicu da je Ferrari tokom prethodnih godina predstavio zaista impresivna "One-Off" vozila, onda to govori puno toga.

Na osnovu ovog tizer vidio snimka možemo videti da će Ferrari Prototipo imati jedinstven, odvažan i agresivan dizajn koji je malo drugačiji od trenutnog dizajnerskog pravca brenda iz Maranela. Na snimku vidimo i naglašene otvore za vazduh iza prednjih točkova.

Ferrari nam nakon toga prikazuje snimak testiranja modela Prototipo na stazi Fiorano. Snimci enterijera ukazuju na to da će Prototipo biti orijentisan na performanse na stazi. Takođe vidimo i da je volan ovog modela inspirisan volanima sa bolida Formule 1. Vidimo i da se na komandnoj tabli nalazi mala digitalna "instrument tabla" i mnoštvo prekidača. 

Što se pogonskog sklopa modela Prototipo tiče, on bar za sada ostaje misterija. Rekli bismo da agregat zvuči kao V8, mada možda je i V12. Neki pak govore da će Prototipo biti baziran na modelu LaFerrari.  U svakom slučaju, za sada je sve nagađanje.

Ferrari Prototipo će premijerno biti predstavljen danas u Hong Kongu. Ako je zaista riječ o najekstremnijem Ferrari projektu do sada, onda će on vjerovatno biti i najskuplji. 

(vrelegume.rs)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije