Novosti

Ferrari neće proizvoditi limuzine

Ferrari neće proizvoditi limuzine
Ferrari neće proizvoditi limuzine

Predsjednik "Ferrarija" u odlasku, Luka di Montecemolo, rasvijetlio je donekle budućnost firme izjavivši da "Ferrari" neće raditi SUV-ove, limuzine niti motocikle.

"Porscheovi" fanovi u prošlom milenijumu nisu ni sanjali da bi njihova omiljena marka preplaćena na sportske automobile sa zadnjim pogonom mogla proizvesti glomazni SUV poput Cayennea, zaljubljenici u brzinu teško da su sanjali da će jedan superautomobil poput Audija R8 pokretati dizel motor, baš kao što tifozi vjerovatno nisu zamišljali ultimativni Ferrari kao hibrid!

Ipak, vremena s mijenjaju i ništa više nije sveto - pa "Volkswagen" je upravo ugradio motor iz "Ducatija" u viziju svog sportskog automobila! Takva sudbina neće zadesiti "Ferrari", bar ako je vjerovati Montecemolu koji odlazi s mjesta šefa "Ferrarija". Na svojoj posljednjoj konferenciji za medije rekao je da "Ferrari" neće imati model s četvora vrata ili SUV, te da će se i dalje fokusirati na rasne sportske automobile s dvoja vrata, piše 24sata.hr.

Takođe je odbacio glasine o mogućnosti proizvodnje motocikla s propetim konjićem koje su se pojavile kada je "Ferrari" patentirao dvocilindrični V motor.

Nasljednik Montecemola, Serđo Markione, izjavio je da je zadovoljan trenutnom proizvodnjom, koja dostiže 7.200 primjeraka godišnje, a kao cilj kompanije je postavio povratak Scuderije Ferrari na vrh u Formuli 1.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije