Novosti

Fetelu nedostaje buke na stazi

Fetelu nedostaje buke na stazi
Fetelu nedostaje buke na stazi

BERLIN - Aktuelni četvorostruki uzastopni svjetski šampion u Formuli 1 Njemac Sebastijan Fetel kritikovao je danas nove turbo V6 mašine, jer ne proizvode dovoljno buke čime ostavljaju navijače bez uzbuđenja.

Njemački vozač je dominirao u tom sportu posljednje četiri godine koristeći stare V8 mašine, ali je njegova serja od devet uzastopnih pobjeda prekinuta na prvoj trci sezone u Melburnu pre dve nedjelje, kada je odustao zbog tehničkih problema.

To odustajanje omogućilo je Fetelu da sluša zvuk motora ostalih bolida u Albert parku, kada je utvrdio da to nije više "muzika za uši".

"Bilo je zaista tiho tokom trke. mislim da to nije dobro za fanove", rekao je Fetel novinarima pred početak Velike nagrade Malezije na stazi Sepang, koja se održava ovog vikenda.

Fetel je naglasio da Formula 1 mora da bude spektakularni događaj.

"To znači da je i zvuk jedna od važnih stvari", rekao je Fetel.

Njegovo mišljenje deli i Britanac Luis Hamilton, koji je rekao da nedostatak buke na stazi oduzima čaroliju ovom glamuroznom sportu.

Za razliku od Fetela i Hmailtona, Australijanac Danijel Rikardo, kome je oduzeto drugo mjesto na prvoj trci ove sezone zbog toga što je imao višak goriva u rezervoaru, zadovoljan je postojećom bukom u Formuli 1.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije