Novosti

Fiat Freemont Cross debituje u Ženevi

Fiat Freemont Cross debituje u Ženevi
Fiat Freemont Cross debituje u Ženevi

Nova verzija Pande 4x4 nije jedini "Fiatov" "kros" model koji će imati premijeru na ženevskom salonu. Na štandu italijanskog proizvođača društvo će mu praviti Freemont Cross.

U odnosu na standardnu verziju modela Freemont, Cross varijanta se vizuelno razlikuje po potpuno novim prednjim i zadnjim branicima sa detaljima u Platinum Chrome boji, prednjom crnom ukrasnom maskom u viskom sjaju, 19 inčnim Hyper Black alu felnama i ukrasnoj hromiranoj lajsni koja se prostire duž pragova vozila, objavio je B92.

Fiat Freemont Cross nudi i ekskluzivni enterijer sa novim kožnim sjedištima. Kao standardni dio opreme na raspolaganju je Uconnect satelitski navigacioni uređaj sa 8,4 inčnim ekranom osjetljivim na dodir, bočna kamera za parkiranje i premijum Alpine audio sistem sa šest zvučnika, pojačalom od 368W i sabvuferom.

U opremu, između ostalog, spadaju i električno grijani i pokretani spoljni retrovizori, šest vazdušnih jastuka, osvjetljeni držači za čaše, daljinsko otključavanje i kretanje bez klasičnog ključa, sa startnim dugmetom, i audio kontrole na volanu.

Vlasnici modela Freemont Cross moći će da prilagođavaju enterijer po svojoj želji, zahvaljujući 32 konfiguracije sjedišta. Automobil ima i više od 20 odjeljaka za skladištenje stvari i sitnica, raspoređenih po cijeloj kabini, sa ukupnim kapacitetom od 140 litara.

Obaranjem drugog i trećeg reda sjedišta, dobija se zapremina prtljažnika od približno 1,5 kubnih metara.

Freemont Cross dostupan je sa 2.0 MultiJet II dizelašem sa 140 KS. Motor je povezan sa šestobrzinskim manuelnim mjenjačem, a snaga se prenosi na prednje točkove.

Isti dvolitarski dizel motor nudi se i u verziji sa 170 KS. Osim manuelnog mjenjača i prednjeg pogona, na raspolaganju je varijanta sa pogonom na sva 4 točka i automatskom transmisijom.

Riječ je o aktivnom pogonu 4x4, sa kontrolnom jedinicom koja koristi senzore da izmjeri prijanjanje sva četiri točka, nakon čega odlučuje kada da prenese pogon na zadnje točkove. Ovaj sistem uključuje se samo po potrebi, doprinoseći manjoj potrošnji goriva.

Poput modela Fiat Panda Cross i Freemont Cross naći će se u prodajnim salonima u jesen 2014.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije