Novosti

Fiesta ST sa 200 ks umjesto RS verzije

Fiesta ST sa 200 ks umjesto RS verzije
Fiesta ST sa 200 ks umjesto RS verzije

Na ženevskom auto-salonu Ford će izložiti Fiestu ST200 sa osnaženim motorom.

Ford je početkom godine demantovao glasine da priprema ekstremnu RS verziju Fieste, ali će kupcima koji vole male sportske hečbek automobile ponuditi neku vrstu utjehe u vidu ST modela sa 200 "konja".

Fiesta ST200 pogonjena je 1.6 litarskim EcoBoost motorom iz standardne ST verzije, koji je za ovu priliku pojačan za 18 ks i 50 Nm, na 200 ks i 290 Nm. Ovi brojevi nisu konačni, u obzirom da se pomoću "overboosta", u trajanju od 15 sekundi, snaga privremeno može povećati na 215 ks, a maksimalni obrtni moment na 320 Nm.

Motor je uparen sa šestobrzinskim manuelnim mjenjačem preuzetim iz standardne Fieste ST. Automobil od 0 do 100 km/h ubrzava za 6,7 s, što je za 0,2 s bolji rezultat u odnosu na pomenutu verziju, dok je maksimalna brzina povećana za 10 km/h i sada iznosi 230 km/h.

Sistem oslanjanja je nešto tvrđi, a sam automobil je spušten za dodatnih 15 mm, dok su zadnji kočioni diskovi većeg promjera nego kod "klasične" ST varijante.

Fiesta ST200 dolazi u Storm Grey sivoj nijansi, zajedno sa 17 inčnim, tamnim alu felnama i upadljivim crvenim kočionim kleštima.

Prodaja počinje u junu 2016. a cijena za sada nije poznata. Prvi primjerci biće isporučeni kupcima krajem ljeta.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije