Novosti

Ford dao 200.000 dolara za jedan od prvih primjeraka Tesle X

Ford dao 200.000 dolara za jedan od prvih primjeraka Tesle X
Ford dao 200.000 dolara za jedan od prvih primjeraka Tesle X

Kako bi što prije došao u posjed jednog Modela X, američki automobilski gigant "Ford" platio je preprodavcu 55.000 dolara više od regularne cijene ovog električnog SUV vozila, saznaje Blumberg.

Teslin Model X jedan je od tehnološki najsavršenijih električnih modela na tržištu, pa nije čudno što konkurencija pokušava da što prije dođe u posjed ovog automobila.

"Uobičajena praksa u automobilskoj industriji je da jedan proizvođač kupi primjerak novog modela druge kompanije kako bi ga što prije ispitao", rekli su Blumbergu u "Fordu".

Zbog žurbe da što prije saznaju tajne konkurentskog automobila, kompanije su spremen da izdvoje znatno veću sumu od regularne cijene.

Međutim, za proizvođača kao što je "Ford" dodatnih 50-ak hiljada dolara i nije neki izdatak, naročito ako se ima u vidu da ta kompanija planira da do 2020. kupcima ponudi 13 novih modela na električni ili hibridni pogon.

Korisne informacije do kojih će doći detaljnim proučavanjem Tesle X mogle bi da im pomognu u razvoju ovih automobila.

Model X koji je kupio "Ford" prvobitno je pripadao jednom numizmatičaru iz Kalifornije, koji je vozilo kupio sa ciljem da ga preproda i da na njemu zaradi. On je Blumbergu otkrio da je automobil preuzeo u Čikagu i istog momenta ga ponudio lokalnom prodavcu vozila, koji ga je zatim prodao "Fordu". Riječ je o top verziji Model X P90D, čija je regularna cijena 144.950 dolara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije