Novosti

Ford počinje sa radom na novoj generaciji modela Kuga

Ford počinje sa radom na novoj generaciji modela Kuga
Foto: Carscoops | Ford počinje sa radom na novoj generaciji modela Kuga

Ford Kuga se nije mnogo promijenila u prethodnih šest godina, ali na špijunskim fotografijama vidimo da je počeo rad na novoj generaciji.

Uslikan prilikom testiranja u južnoj Evropi, test vozilo modela Kuga nimalo ne liči na produkcijsku verziju automobila čije se zvanično predstavljanje očekuje do 2020. godine. 

Iako ne predstavlja baš lijep prizor, krosover je opremljen modifikovanom karoserijom koja sugeriše da će njegova sljedeća generacija biti duža i šira od prethodnika. 

Za sada je poznato malo informacija o novoj generaciji ovog modela. Naime, Ford je tokom prošle godine prodao 308.296 jedinica modela Escape u SAD, dok je u Evropi prodato preko 150.000 jedinica modela Kuga. Naime, popularnost ovog modela na evropskom tržištu raste iz godine u godinu, te je u prethodne četiri godine prodato po 20.000 primjeraka više, svake godine. 

S obzirom na ulogu ova dva modela na tržištu, nema nikakve sumnje da će oni proći kroz ozbiljne modifikacije. Još uvijek nije ništa zvanično, ali novi model bi trebalo da dobije prostraniju kabinu sa kvalitetnijim materijalima. Takođe očekujemo moderni infotejnment sistem kao i brojne sisteme za asistenciju vozaču.

Kada je riječ o agregatima, očekuje se da nova generacija posjeduje najnovije EcoBoost motore. Vjerovatno su u planu i plug-in hibridne opcije, budući da je Ford već objavio da do 2022. godine planira da na tržište lansira 24 plug-in hibridna modela. 

(Vrelegume.rs)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije