Novosti

Ford popustio pred navalom - produžiće proizvodnju GT-a

Ford popustio pred navalom - produžiće proizvodnju GT-a
Ford popustio pred navalom - produžiće proizvodnju GT-a

Američka kompanija odlučila je da će proizvodnja novog supersportskog modela umjesto planirane dvije trajati četiri godine, što će obradovati mnoge zainteresovane kupce koji su ostali "ispod crte".

Ford je u julu objavio da je zaključio listu od 500 kupaca modela GT, nakon što je primio preko 6.500 zahtjeva od zainteresovanih klijenata. Zbog toga su mnogi od onih koji su željeli da u svojoj garaži imaju ovaj model od 450.000 dolara ostali razočarani.

Činilo se da će Ford ostati neumoljiv u odluci da proizvodnju ograniči na dvije godine, tokom kojih bi sa fabričkih traka sišlo svega 500 automobila (po 250 godišnje). Međutim, američki proizvođač neočekivano je promijenio odluku i najavio da će proizvodnju produžiti za još dvije godine.

Iako u kompaniji nisu precizirali koliko će vozila izrađivati u dodatnom periodu, moguće je da će planirana serija od 500 jedinica u konačnom zbiru biti udvostručena.

"Mada nećemo moći da napravimo dovoljno automobila da zadovoljimo sve one koji su namjeravali da kupe Ford GT, izradićemo dodatni kontigent vozila kako bismo obradovali najlojalnije klijente", saopštili su iz kompanije.

Novi Ford GT za pogon koristi 3.5 litarski V6 EcoBoost motor koji proizvodi preko 600 ks. Prvi primjerci će stići do svojih vlasnika do kraja 2016.

(NN, b92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije