Novosti

Ford predstavio redizajnirani Mondeo

Ford predstavio redizajnirani Mondeo
Foto: N.N. | Ford predstavio redizajnirani Mondeo

Restilizovani Ford Mondeo debitovao je na sajmu automobila u Briselu. Osim stilskih unapređenja, predstavljena je i nova motorizacija, kao i karavan verzija sa hibridnim pogonom.

Uprkos ranijim spekulacijama o mogućem povlačenju Mondea iz Evrope, Ford je ponudio evropskim kupcima restilizovanu verziju ovog modela.

Stilske promjene na spoljašnjosti automobila su diskretne, a proizvođač je istakao razlike između pojedinih paketa opreme - Titanium, ST-Line i Vignale.

Svaki paket dobio je novu masku hladnjaka. Titanium varijanta prepoznaje se po masci sa horizontalnim hromiranim lajsnama, dok je ona na modelima ST-Line i Vignale kaskadnog obilka, s tim što je na ST-Line potpuno crna.

Promijenjen je takođe dizajn branika, a tu su i nove 17 i 18 inčne alu felne.

Devetnaestice su dostupne sa novom, takozvanom Liquid Aluminum završnom obradom.

Što se tiče unutrašnjosti, modeli sa osmobrzinskim automatikom imaju redizajnirane komande mjenjača u obliku točkića, što je doprinelo da se poveća korisni prostor za odlaganje sitnica na centralnoj konzoli.

Pored toga, kupcima će na raspolaganju biti novi i dezeni presvlaka.

Značajne promjene dogodile su se na polju motorizacije Mondea. Po prvi put u ponudi je Mondeo Wagon Hybrid.

Ovaj karavan sa hibridnim pogonom opremljen je 2.0 litarskim benzincem, elektromotorom i litijum-jonskom baterijom kapaciteta 1,4 kWh.Ukupna kombinovana snaga pogonskog sistema iznosi 187 ks (137 kW), a na točkove se prenosi preko novorazvijenog automatskog mjenjača koji se u radu ponaša slično CVT prenosnom sistemu.

Uz pomoć tehnologije regenerativnog kočenja, hibridni Mondeo prema fabričkim podacima prosječno troši 4,4 l/100 km.

Novi je i 2.0 litarski EcoBlue dizel motor, koji se može poručiti u tri verzije - sa 120 ks (88 kW), 150 ks (110 kW) i 190 ks (140 kW).

Prvi je dostupan samo sa manuelnim mjenjačem sa 6 brzina, dok su preostala dva na raspolaganju i sa opcionim osmostepenim automatikom.

Mondeo sa dizel motorom u ponudi je i sa pogonom na sva 4 točka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije