Novosti

Honda uvodi 5G tehnologiju u vozila

Honda uvodi 5G tehnologiju u vozila
Foto: N.N. | Honda uvodi 5G u vozila

Japanska korporacija SoftBank te poznati proizvođač automobila Honda postigli su sporazum o saradnji čiji je cilj promovisati razvoj i upotrebu 5G tehnologije.

Saradnja će se usmjeriti na razvoj brze povezivosti zasnovane na 5G mrežama koja će biti implementirana u automobile, dakle na takozvane "povezane" automobile.

Počevši od aprila iduće godine, SoftBank će instalirati 5G bazne stanice u Hondinom centru za istraživanje i razvoj u gradu Takasu, smještenom na najsjevernijem japanskom ostrvu Hokaido, gdje će se 5G mreže testirati uoči navodnog službenog aktiviranja 5G mreža u Japanu tokom 2020. godine (u vrijeme Ljetnih olimpijskih igara u Tokiju).

Dvije kompanije će se koncentrisati će se na razvoju integriranih antena koje će biti sposobne zadržati optimalan kvalitet signala čak i u vožnji pri većim brzinama, ali i na sistemu oporavka i backupa u slučaju ulaska vozila u zone sa slabim ili nepostojećim signalom. Uz to, Honda namjerava do 2025. godine na tržištu predstaviti vozilo bez vozača.

(seebiz.eu)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije