Novosti

I Citroen sprema pristupačne limuzine

I Citroen sprema pristupačne limuzine
I Citroen sprema pristupačne limuzine
T-portal

Tek što nam je "Pežo" objavio lansiranje modela 301, i iz "Citroena" stiže vijest o kompaktnoj limuzinskoj konkurenciji

"Citroen" neće imati samo jedan, već čak dva modela u segmentu koji godišnje pronađe 20 miliona kupaca. Oba automobila gradit će se na istoj platformi, onoj modela C4, s time da će se C-Elysee, namijenjen onima plićeg džepa proizvoditi u Turskoj, dok će se luksuzniji C4 L proizvoditi u Kini i Rusiji.

C-Elysee je dugačak 4,43 metra, 1,71 m je širok i 1,47 m visok te raspolaže prtljažnikom od 506 litara. Automobil će se nuditi s dva benzinska (72 KS i 115 KS) motora i jednim dizelašem (92 KS). C4 L je nešto veći (4,62 x 1,78 x 1,5 m), ima manji prtljažnik (440 litara), ali zato, navodno, udobniju unutrašnjost.

"Citroen" spominje sjedišta na zadnjoj klupi pod uglom od 29 stepeni, a tu je i najduži međuosovinski razmak u klasi (2,71 m), 10 centimetara duži od standardnog C4.

C4 L će se isporučivati i sa snažnijim motorima - benzincima sa 150 i 170 ks razvijenim u saradnji s BMW-om, uparenim sa sekvencijalnim šesterostepenim automatskim mjenjačem.

Više o automobilima znat ćemo nakon njihove službene premijere u Parizu koncem septembra. U međuvremenu ih razgledajte u našoj fotogaleriji.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije