Novosti

Ikarbus prodao prvi Mercedesov autobus

 Ikarbus prodao prvi Mercedesov autobus
Ikarbus prodao prvi Mercedesov autobus

BEOGRAD - Firma Ariva litas iz Požarevca potpisala je danas ugovor sa Ikarbusom o kupovini 10 solo gradskih autobusa, među kojima je i prvi Ikarbusov autobus-prototip napravljen u saradnji sa njemačkim Mercedesom.

Prototip IK112 LE je kombinacija niskopodnog i srednjepodnog autobusa, kapaciteta od 100 putnika.

Generalni direktor Ikarbusa Aleksandar Vićentić je, na svečanom potpisivanju ugovora, ocijenio da je taj aranžman veoma značajan za to preduzeće, jer je poslije dugog perioda fabrika ponovo počela da prodaje autobuse.

Vićentić vjeruje da će od početka naredne godine Ikarbus imati mnogo veću prodaju autobusa i to, prije svega, na domaćem tržištu.

Prema njegovim riječima, prodaja prvog Ikarbusovog autobusa sa Mercedesovim zaštitnim znakom izuzetno je značajna za domaću kompaniju, zato što se od tog modela očekuje mnogo, ne samo zbog prodaje u našoj zemlji, već i u inostranstvu, prije svega u okruženju.

Prodaja Mercedesovog modela autobusa značajna je i zato da bi se potencijalni kupci uvjerili u kvalitet proizvodnje u Ikarbusu, rekao je Vićentić, koji je potvrdio da postoji zainteresovanost brojnih firmi za kupovinu Ikarbusovih autobusa, među kojima su GSP Beograd, Lasta, ATP Pančevo, kao i mnogi privatni prevoznici u Srbiji.

U sjedištu firme, Ikarbus je potpisao i ugovor sa kompanijom Star Import o poslovno-tehničkoj saradnji, na osnovu koga će Ikarbus postati Mercedesov ovlašćeni nadograđivač za autobuske i "sprinter" kombi šasije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije