Novosti

Infiniti predstavlja novi QX80 u Dubaiju

Infiniti predstavlja novi QX80 u Dubaiju
Foto: Ilustracija | Infiniti predstavlja novi QX80 u Dubaiju

Premijera nove generacije najvećeg SUV modela u gami Nissanovog premijum brenda zakazana je za 14. novembar.

Infiniti QX80 za 2018. najprije će moći da vide posjetioci Međunarodnog auto-salona u Dubaiju, što je bio logičan izbor proizvođača s obzirom da je za ovu vrstu vozila osim SAD najvažnije tržište upravo Bliski istok.

Očekuje se da se produkcijski QX80 neće mnogo razlikovati od koncepta QX80 Monograph koji je predstavljen u proleće na sajmu automobila u Njujorku.

Infiniti QX80 za 2018. najpre će moći da vide posetioci Međunarodnog auto-salona u Dubaiju, što je bio logičan izbor proizvođača s obzirom da je za ovu vrstu vozila osim SAD najvažnije tržište upravo Bliski istok.

Očekuje se da se produkcijski QX80 neće mnogo razlikovati od koncepta QX80 Monograph koji je predstavljen u proljeće na sajmu automobila u Njujorku. Nova generacija najvećeg SUV vozila marke Infiniti imaće nešto “mekši” dizajn spoljašnjosti u odnosu na robustan eksterijer prethodnika, iako je automobil u osnovi i dalje “kutijastog” izgleda.

Tome će doprinijeti prije svega novi dizajn farova i maske hladnjaka, koja je karakteristična za posljednju generaciju modela japanskog proizvođača.Iako je Inifiniti stilski unaprijedio QX80, vozilo će najvjerovatnije i dalje koristiti staru mehaničku platformu, kao i postojeću pogonsku jedinicu, što znači da će se ispod masivne haube nalaziti 5.6 litarski V8 sa 400 konjskih snaga.

(B92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije