Novosti

Jaguar XFR-S Sportbrake u prodaji u aprilu

Jaguar XFR-S Sportbrake u prodaji u aprilu
Jaguar XFR-S Sportbrake u prodaji u aprilu

"Jaguar" je objavio tehničke detalje i fotografije sportskog karavana kojim će pokušati da se suprotstavi modelima kao što su Audi RS6 Avant i Mercedes E63 AMG Estate.

Jaguar XFR-S Sportbrake preuzeće 5.0 litarski V8 motor sa kompresorom iz limuzine XFR-S. To znači da će automobil raspolagati sa 550 KS (405 kW) i 680 Nm maksimalnig obrtnog momenta, piše B92.

Motor je uparen sa osmobrzinskim Quickshift automatskim mjenjačem, koji se koristi u Jaguaru F-Type, a automobil će iz stanja mirovanja do brzine od 100 km/h ubrzavati za 4,8 s, dok je maksimalna brzina ekektronski ograničena na 300 km/h.

Da bi se XFR-S Sportbrake bezbjedno zaustavio, brinu se kočnice sa ventilirajućim diskovima prečnika 380 mm, naprijed, i 376 mm, pozadi.

Automobil je postavljen na specijalne 20 inčne alu točkove, koji su takođe preuzeti od limuzinske verzije ovog automobila.

Jaguar XFR-S Sportbrake imaće premijeru na predstojećem salonu automobila u Ženevi, a u prodaji će se pojaviti u aprilu. Početna cijena u Velikoj Britaniji iznosiće 82.495 funti (oko 100.000 evra).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije