Novosti

Jovana Jovanović ljepotica sa benzinom u krvi

Jovana Jovanović  ljepotica sa  benzinom u krvi
Jovana Jovanović ljepotica sa benzinom u krvi

Jahorinom su prošlog vikenda odjekivali zvuci reli automobila, a među mnoštvom posada iz Srbije i BiH izdvojila se jedna koja je privlačila veliku pažnju svih prisutnih.

U pitanju su srpska automobilistkinja Jovana Jovanović i njena suvozačica Nataša Tunguz, koje na svakom koraku, što zbog svoje ljepote, što vozačkog umijeća, izazivaju veliku pažnju kolega i gledalaca.

Ako je na Jahorini bilo skeptika, Jovana i Nataša su ih brzo uvjerile da tu nisu slučajno, pošto su reli završile kao trećeplasirane u generalnom poretku.

STRAST ZA BRZINOM: "Oni koji me ne poznaju obično su sumnjičavi, u fazonu, ma gdje će ona da vozi reli. Međutim, ko je bio sa mnom u autu, nije uopšte iznenađen što vozim reli trke", kazala je jednom prilikom Jovana.

Otkud dvije dame na "muškoj teritoriji"? Jovana Jovanović obožava vožnju, automobile i motocikle, a strast za brzinom, koju je naslijedila od oca, osjetila je još dok je bila klinka i sada je zadovoljava učešćem na reli trkama.

Od 15. godine Jovana umije da vozi. Iako je tada vozeći motocikl slomila butnu kost, nije se uplašila brzine i žestokih mašina. Nije mogla da dočeka da napuni 18 godina i da dobije vozačku dozovolu.

"Obožavam vožnju i još dok sam bila dijete svi su primijetili da prilično brzo vozim. Ipak, iako volim brzu vožnju, to radim isključivo na stazi. Uvjerila sam se da je staza jedino mjesto gdje možeš sigurno da to uradiš", kaže djevojka koja živi u Beogradu.

NE PLAŠI SE MUŠKE KONKURENCIJE: Ona je trenutno jedina žena reli-vozač u Srbiji, ali ne plaši se muške konkurencije. Kolege su, kaže, divne prema njoj. Zajedno treniraju, a druže se i van staze.

"Svi me podržavaju, najviše roditelji. Da nije njih, nikada ne bih bila ovde gdje sam sada", priča i otkriva da uporedo sa automobilizmom studira modni menadžment.

Član je kluba MM Power. Prošle godine su ona i Nataša "gužvale cestu" u folskvagen polu, a za ovu sezonu su dobile sitroen C2R2 sa kojim su i vozile reli na Jahorini.

"Zadovoljne smo rezultatom, a bio bi bolji da su nas mimoišli kvar i okretanje na stazi. Desio se kvar, bilo je i okretanja, ali smo, sve u svemu, zadovoljne svojim rezultatima do sada. Vozile smo prije svega sigurno i znam da su možda neki očekivali više od nas", rekla je Jovana.

Dodala je da nisu imale više vremena za trening i upoznavanje automobila.

"Troškovi takmičenja su sa ovakvim automobilom veliki pa rizik moramo da svedemo na najmanju moguću mjeru", kazala je Jovana, poručivši da bi rado došla i naredne godine na ovu trku.

Ova ljepotica se prošle godine slikala za srpsko izdanje časopisa "Playboy".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije