Novosti

Kako policija u Estoniji zaustavlja bahate motocikliste?

Kako policija u Estoniji zaustavlja bahate motocikliste?
Kako policija u Estoniji zaustavlja bahate motocikliste?

U glavnom gradu Esotnije, Talinu, dogodila se spektakularna potjera za motociklistom nakon što je registrovano da je vozio brzinom od 200 km/h.

Policijske potjere za vozačima koji prekrše zakon i odbiju da se zaustave uvijek u sebi nose veliki bezbjednosni rizik, kako za same aktere jurnjave, tako i za nedužne prolaznike i druge učesnike u saobraćaju. 

Do sada smo uglavnom mogli da vidimo kako izgledaju potjere za automobilima, a snimci jurnjave za motociklima rijetko su se pojavljivali u javnosti. Na snimku zabilježenom kamerom iz policijskog automobila u Talinu vidi se kako patrolno vozilo nakon duže potjere za motociklistom koji nije htio da se zaustavi primjenjuje nesvakidašnji i opasan metod - udara motocikl otpozadi, poslije čega vozač gubi kontrolu i zajedno sa saputnicom pada na kolovoz:

U opisu videa navodi se da je vozač BMW-a S1000RR prethodno jurio brzinom od 200 kilometara na sat i da je vozio bez dozvole koja mu je ranije oduzeta. 

Pored ovog, na interentu se pojavio i drugi video koji pokazuje šta se dogodilo nakon pada motocikla. Na sreću, motociklista i njegova saputnica sudeći na osnovu snimka nisu teže povrijeđeni, a djevojka je žestoko reagovala i verbalno napala policiju zbog načina na koji su zaustavljeni:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije